Eventingwedstrijd in Panningen

- rdelsing, meeschrijver

EventingPanningennw

EventingPanningennwNa het succes van vorig jaar wordt zaterdag 29 juni voor de tweede keer een samengestelde wedstrijd voor pony’s en paarden verreden op de terreinen van manege De Vosberg in Panningen. Er worden zo’n tweehonderd deelnemers verwacht.
Het organiserende Eventingteam Peel en Maas wil met dit initiatief de samengestelde wedstrijdsport in de regio levend te houden. Het team treedt in de sporen van de Stichting Samengestelde Wedstrijdsport, die ruim 25 jaar geleden is begonnen met het stimuleren van het rijden van cross-country wedstrijden. In de gloriejaren werden in Helden zelfs de nationale kampioenschappen gehouden.
De wedstrijd bestaat uit drie hippische disciplines: individuele dressuur, springen en cross-country, het meest spectaculaire onderdeel. De paarden begeven zich op een twee kilometer lang parcours met natuurlijke hindernissen, waaronder een waterpartij. De wedstrijd begint om 9.00 uur met de dressuurrubrieken. De toegang is gratis. Kijk ook op www.eventingpeelenmaas.nl

Tags: , , , , ,

Reacties zijn gesloten.